Premix specialist sinds 1965

 • Food Compounds is een zelfstandig opererende, Nederlandse onderneming, opgericht in 1965. Food Compounds opereert wereldwijd, met een focus op Europa.
 • In 1975 is de strategische keuze gemaakt om zich exclusief te richten op premixen op poederbasis.
 • Dat doen we met een all-in aanpak: ontwikkeling én productie. Exclusieve development trajecten zijn ook mogelijk.

Oplossingen voor de gehele foodindustrie

 • Food Compounds ontwikkelt probleem specifieke combinaties van levensmiddeleningrediënten. Ze leiden tot kwaliteitsverbetering van uw eindproduct, op het gebied van eigenschappen, verwerking, beleving, smaak of gezondheid. Ook komen ze tegemoet aan moderne wensen van de consument ten aanzien van ingrediënten op natuurlijke basis of allergeenvrij.
 • Ons klantenbestand bestaat uit nationaal en internationaal opererende producenten in diverse deelmarkten van de foodindustrie, zoals:
  • Producenten van sauzen en bakkerijproducten;
  • Aardappelverwerkende bedrijven;
  • Vleesverwerkende bedrijven.

Door Solina

Solina is een vooraanstaande wereldwijde partner voor de voedingsindustrie, met de lokale kennis en de wereldwijde schaal die nodig is om de belangrijkste en dringendste uitdagingen aan te gaan.

We ontwikkelen aangepaste ingrediëntenoplossingen voor onze klanten in de voedingsindustrie, de foodservicesector, de slagerijsector en de nutritionsector. We willen bijdragen aan de productie van voeding die heerlijk, voedzaam, betaalbaar, duurzaam en praktisch te bereiden is.

Solina koopt ingrediënten van overal ter wereld aan, en met onze kennis en wetenschappelijke achtergrond stemmen we oplossingen af op de specifieke behoeften van een project. Met 30 R&D-centra staat Solina in nauw contact met de lokale markten. De kennis over lokale smaakvoorkeuren die daaruit voortvloeit, koppelen we aan inzichten uit marktonderzoek en onze technische expertise, waardoor Solina producten kan aanpassen aan verschillende consumentenpopulaties.

Meer informatie